"Je hoeft niet bang te zijn om langzaam te gaan, maar wel om stil te staan"
- Chinees gezegde

Mijn motto is: wanneer je oordeelt stop je met luisteren.

Praktijk adres

Stulpselaan 1
3749 AR Lage Vuursche
tel: 06 190 79 980
email: johan@meijen.nl

Wie ben ik?

Johan Meijen Johan Meijen, geboren in 1962, opgegroeid in omgeving Rotterdam, later gewoond in Den Haag, Blaricum en Eemnes en sinds 2003 in de prachtige bossen van Lage Vuursche.

Wat vertelde mijn lichaam mij?

Van oorsprong ben ik iemand die heel vertrouwd is met de rationele benadering. Werkzaam in de ICT kreeg ik de behoefte ook mijn gevoelsmatige kant verder te ontwikkelen. Na diverse cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ben ik geÔnteresseerd geraakt in Rebalancing en heb de driejarige Rebalancing opleiding gevolgd. De ingang van het lichaam bleek een nieuwe wereld met veel potentie te openen. Om het werken met anderen nog meer handen en voeten te geven, heb ik tevens de driejarige opleiding tot Somatic Experiencing/Traumatherapie gevolgd en de driejarige opleiding Trager. Dit geeft mij veel mogelijkheden om iets te kunnen betekenen voor mensen die een bepaalde problematiek ervaren of zichzelf verder willen ontwikkelen.

Wat doe ik?

Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk op het gebied van lichaamswerk en bewustzijn. Vanuit Rebalancing, Trager†en Trauma healing begeleid ik mensen naar meer bewustzijn, waarbij bestaande patronen gevoelt, herkend en doorbroken kunnen worden en daardoor nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden.

Het deel mogen maken van de groeiprocessen bij mijn cliŽnten raakt mij diep en maakt dat ik me zeer bevoorrecht voel om clienten te mogen begeleiden. Bijvoorbeeld:

Ik kwam bij Johan met een duidelijk doel; "Het moest nu maar eens afgelopen met dat trauma!..."
Johan heeft de gave om samen met je op weg te gaan; jouw persoonlijke weg welteverstaan. Dat klinkt simpeler dan het is, want daar lag juist mijn angst - vanwege mijn verleden soms zelfs doodsangst-. Door dat stapje voor stapje te doen bleef het voor mij steeds veilig en waren er mooie en onverwachte ervaringen. Door de herhaling groeide mijn vertrouwen in mezelf en mijn draagkracht.
Ik had deze gevoelens alleen nooit onder ogen durven zien.
Zonder uitzondering gaf dat achteraf een bevrijdend gevoel en maakte het me sterker en dapperder voor een volgend angstig moment. Later op de bank kwam er dan een verbinding van deze ervaring naar mijn lijf. Het voelde versterkend en helend. Een andere keer was de aanleiding naar wat er op de bank gebeurde en verliep de sessie naar wat zich daar aandiende.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik de regie had maar wel met de best denkbare coach naast me die volop in me geloofde!
De combinatie van fijngevoeligheid, betrokkenheid, professionaliteit en oog voor wat je nodig hebt maakt Johan voor mij iemand die ik iedereen aan zou raden en toewensen!
- Monique