"We moeten het leven aankunnen, maar de enige manier om dat te realiseren, is het lief hebben"
- Georges Beranos

Rebalancing betekent letterlijk opnieuw in balans komen.

Rebalancing ondersteunt een gezond evenwicht tussen lichaam en geest.

Praktijk adres

Stulpselaan 1
3749 AR Lage Vuursche
tel: 06 190 79 980
email: johan@meijen.nl

Rebalancing

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een unieke en diepgaande vorm van lichaamswerk. Het nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. Rebalancing raakt je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
Daardoor kun je je bewust worden van de gewoontepatronen en denkbeelden die je levens- en lichaamshouding bepalen en beperken.

Enkele uitgangspunten van Rebalancing zijn:

 • al je ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in het lichaam en manifesteren zich onder andere in je lichaamshouding, ademhaling en spierspanning
 • hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat, uit zich ook in je lichaam
 • wanneer je geaard bent in je lichaam en in contact bent met wat je voelt, sta je het meest onbevangen en vrij in de werkelijkheid

Waarom Rebalancing?

Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Wanneer we opgroeien leren we aan te passen aan de eisen van de om­geving om te overleven. Datgene in ons wat niet bevestigd of gewaardeerd wordt onderdrukken we.

Het onderdrukken en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest. Op lichamelijk niveau gebeurt dit bijvoorbeeld door het aanspannen van bepaalde spiergroepen of het inhouden en aanpassen van de ademhaling.
Deze processen verlopen in de regel onbewust, brengen het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht en kosten veel energie.

Dit kan tot uitdrukking komen in psychologische en/of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld: nek-, schouder- en rugklachten. Je kunt op verschillende manieren met die signalen van het lichaam omgaan.

Herkenbare patronen zijn bijvoorbeeld:

 • Ze negeren door jezelf flink te houden, klachten weg te praten of door onder te duiken in hard werken.
 • Ervoor vluchten in overmatig eten, drinken of roken.
 • Depressief worden of een burn-out oplopen.
 • Klachten bestrijden door het gebruik van medicijnen.

Hoe werkt Rebalancing?

In een Rebalancing sessie staat met volle aandacht aangeraakt worden en zo ‘geraakt’ worden centraal.

Ik nodig je hierbij uit om met aandacht bij de aanraking te blijven, om alles te voelen en te accepteren wat er is. En ruimte te geven aan gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn. Dit heeft het vermogen in zich om je weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust te brengen.

Ik gebruik de volgende Rebalancing technieken:

 • Zelfonderzoek en visualisatie: gespreks­technieken om diepgaande gevoelens te onderzoeken en te verwoorden.
 • Diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspanning en zachte massage: verschillende vormen van aanraking voor het ervaren van het lichaam en loslaten en verwerken van vastgehouden emoties.
 • Ademhalingstechnieken: om het vermogen tot voelen en bewustwording te vergroten.
 • Lichaamsanalyse: om bewust het lichaam te ervaren en te voelen waar het vrij is en waar meer ruimte kan ontstaan.

De rustige vragen van Johan als “waar ben je nu?", "Waar voel je dat?“ brengen mij ‘in gesprek’ met mijn lichaam. Mijn lijf brengt me bij pijn van veel vroeger die ik ‘vergeten’ was….. mijn lichaam kennelijk niet….. Na een tijdje ga ik op de behandeltafel liggen en Johan begint mijn lichaam te bewegen en te schudden. Allerlei aangekoekte spanning, angst, boosheid en ballast in mijn lijf wordt losgeschud. Ik voel het uit me stromen. Een hevige huilbui, pijnscheuten, prikkeling, stroming, opluchting en ontspanning….. Een prachtig proces! Ik voel me zo licht en schoon!
- Annemieke